Tunisien!

Jag ska åka till Tunisien, tillsammans med Alexandra och  Katarina. Gissa om det känns kul!!! Det är bara lite drygt tre veckor kvar tills vi åker. Bokade resan sent i gårkväll. Wwwiiiiiii!! ^^ En vecka till Hammamet. Härligt!
Så nu ska jag först till stan och vaccinera mig, sen ska jag träffa Stina och så ska vi tillbringa eftermiddagen på Skansen. Så förutom sprutan blir det en härlig dag idag!!! =)

Semestern är snart slut!

Paniken börjar närma sig... Semestern är snart slut, det känns inte som om jag hunnit med riktigt! Livet är så orättvist. Jag vill vara mer ledig!!! Böjar jobba nästa onsdag redan... =(
Nåja, det är fortfarande varmt och skönt ute. Lite för varmt och skönt, hundarna tycker att det är jobbigt. Och det är anledningen till att jag rakade ner Bobo totalt igår... Ska ju skicka maskiner på service och skären på slipning, det har jag sysslat med i flera veckor nu. Men eftersom det inte har blivit gjort, så slutade det med att Bobo är naken nu. =) Vissa elaka personer kallar honom för råtta, men jag tycker han är så fin så! ^^ Som tur är växer det fort, om några dagar ser han inte naken ut längre. I vilket fall har han det lättare nu, orkar gå lite även på dagen. Fast det är ju till att smörja med solskydd... så han inte bränner sig! =D
Idag ska jag till mamma på middag. Hallon är lovade till efterätt, gott. Maten är hemlig ännu. ^^

IKEA

IKEA är ett väldigt lömskt ställe... Var ju där för ett par dagar sen, samma kväll kommer dottern på att hon också vill (äntligen) ordna till sitt rum lite. Och vad passar bättre än en ledig lönefredag att åka dit? När det bestämdes var det inte varmt... jo det var det, men inte såå varmt att nån (läs jag) insåg att det skulle bli plågsamt att bygga möbler...
På fredag åker vi dit iaf, hon och jag, mamma-dotterutflykt. Tjo hej... Innan vi kom ner till Box-delivery hade vi FEM vagnar med möbelkartonger... Några som spårade ur? Nej då... En liten solkurva på IKEA-vägen kanske... Conny höll på att mörda oss när vi kom hem. Allt som redan fanns i rummet skulle ju skruvas ner, plockas ihop, kastas ut eller säljas. Och det skulle helst ske på 1,5 timme... Gick inte så bra va...
Vi slet som djur, så kom leveransen med många fler kartonger än vad jag kunde minnas... Ändå fattades det två. Konstig matte där med. Fast de två kartongerna som fattades fick vi lite senare, de hade glömts kvar på IKEA. I vilket fall så tror jag inte att några har slitit så som vi har gjort denna helg... För som pricken över i hade jag ju bjudit mamma och svägerskan på middag idag söndag. Då skulle ju helt hemmet se någorlunda beboligt ut...
Nåja, vi lever allihopa, lite trötta och slitna kanske. Men det blir nog fint i rummet när allt är på plats. Och loftsängen gick väldigt fort att sälja. Den var borta på bara några timmar. Skönt var det, för den tog mycket plats även när den var nedmonterad.
Jag har tur som har en vecka och några dagar till med semester. Conny tycker nog att det är tur att hans semester är slut, så han slipper vara med på fler dumheter! =)

Varmt! ^^

Äntligen verkar värmen vara här! Igen... Hoppas den stannar ett tag nu. Trist när den bara är här ett par dar, för att sen flytta sig för regn och gråväder.
Igår var vi till IKEA, skulle köpa dörrar till vår Billy-bokhylla. Så det ser lite snyggare ut och så det förhoppningsvis blir ite mindre med damm på alla grejerna. Det slutade med att vi kom hem med ett stor skåp som vi ska ha som tv-skåp... Hoppas det blir bra bara... Gillar när man slipper se tvn och alla prylarna, men tänk om skåpet är för stort så det bara ser dumt ut??? Nåja vi får se om ex antal timmar, när det förhoppningsvis är klart!
Först ska jag följa mamma till Animalen, så Frasse kan få sin årliga vaccination.

Aloe Vera

Alex ska ju börja sälja Aloe Vera-produkter, och vad gör man när man är sååå snäll mamma som jag? Jo man har ett party naturligtvis! Vilket vi då hade i går här hemma. Mitt i semestern, så det blev ju lite si och så med gäster. Men Mia var snäll och hade släpat med sig två stycken extra. ^^ Det var väl räddningen.. =) I vilket fall hade vi trevligt, och hon fick en del sålt. Dessutom fick hon ett nytt party uppbokat, i början av augusti. Och det ska hon ju hålla helt och hållet själv. Igår hade hon hjälp av Lena. Det är faktiskt bra prylar, salvor, smink och dricka. Nyttigt och bra, jag har ju lite svårt för sånt där ^^ men har fått vika mig efter att ha testat.
Idag blir det står så roliga saker som städning på "Att göra" listan... Det ser ut som om det ska bli regn, så varför inte städa lite dårå?

Blåbär

Igår var vi i skogen igen, lite mer förberedda. Så det blev lite blåbär plockade. Fast jag fick bara ihop sisådär två liter, för sen öppnade sig himlen och det började vräka ner. Vi stod en stund under en gran, och väntade på att det skulle gå över. Granen stod väl mot lite men vi blev ändå dyngsura. Tillslut beslöt vi oss för att knalla till bilen ändå, hundarna ville ju ändå inte stå under trädet så de var som blöta disksvampar. ^^ Nåja hem kom vi, med bär och en massa fästingar... Mindre kul men sånt får man ta i skogen. Det var bara att sätta sig och plocka på hundarna när vi kom hem. Och torka... Bobo frös som 17. Så det var bara att ta det först innan man kunde hoppa in i duschen själv. Jag hade bara en fästing... gissa vart? Det var det äckligaste jag vart med om på länge! Visserligen satt den inte fast, utan kröp runt... Men i trosorna var den.... ÄCKLIGT!
Idag kommer mamma hem från Åbo igen. Hoppas allt gick bra för henne. Själv ska jag städa... Hur kul låter det då? Och så ska jag göra blåbärspaj så klart!  =) Som tröst, det blir bra. =)

Mamma Mia!

Se filmen! Jag gjorde det i går, tillsammans med Stina (svägerskan ^^) och tre av hennes kompisar. Det var länge sen jag skrattade så mycket. Den var mycket bättre än vad jag trodde. Helt underbar! Se den!! =)

Kantareller =)

Släpande ut sambon och hundarna i skogen idag. Hundarna behövde jag inte direkt släpa, men sambon var lite mer motsträvig... ^^ I vilket fall kom vi till skogen. Härligt var det, lagom varmt, inga mygg och inte speciellt mycket med andra människor. Några som plockade blåbär bara. Vilket vi inte gjorde, eftersom jag inte tagit med nått att plocka i! Vad tänkte jag på???
Men vi hittade lite kantareller! Eller rättare sagt, mycket kantareller! ^^ Allt är väl relativt, men eftersom jag aldrig hittar gula kantareller så anser jag att det vi hittade var mycket. Ungefär en halvliter var det väl...orensat då. Tur att man alltid har påsar till hundarna med sig, annars hade jag inte haft nått att lägga svamparna i.
Ska vara lite bättre förberedd nästa gång vi knallar i väg... En korg är ju inte helt fel. =) Och Bobos väska.. Han blir så trött av att hoppa i blåbärsris och mossa. Och när han blir trött får han ont, och då är det bara att bära honom som gäller. Så det blev ganska mycket bära på hemvägen, eftersom jag inte tänkt på att ta med väskan heller! Att jag aldrig lär mig sånt? ^^ Tur att han inte är så stor... Men 4,8 kg väger det med efter en stund...

Semester! =)

Äntligen har jag fått semester! Men det är ju helt galet att jobba över varje dag för att få jobbet klart i förtid, så man kan ta ut semestern... Vi har ju inga semestervikarier, och alla andra har precis lika mycket att göra. Galet, galet! Men nu ligger en oändlig sträcka lediga dagar framför mig! =) Eller iaf 3 veckor och två dagar... Skööönt är det, och inget är inbokat. Jag kan göra vad jag vill!!! Ja förutom lite blomvattning och fågelpassning så kan jag göra vad jag vill.. =)
Stinas och Rolles annons var i tidningen förra veckan. Så stiliga är dom tillsammans. Och nu är det väl bara en så där tre veckor tills han kommer tillbaks från Tchad.. Han kommer hem samtidigt som jag börjar jobba igen.

RSS 2.0