Grattis gumman!

Tänk, idag fyller Alexandra 20 år... Nu är till och med tonårsperioden över. Vad fort det gick. Var tog åren vägen??? Det är bara att ta skeden i vacker hand! Jag börjar bli GAMMAL! =)

Veterinärbesök

Jag hade bokat in en tid hos veterinären idag, till Ella. Den bortglömda vaccinationen hade gjort sig påmind, och eftersom det är kurs från nästa vecka så var det ju verkligen dags tyckte jag. Går tidigare från jobbet för att hinna till tiden jag fått. När jag hämtar Ella ser jag att hennes högra ögra är alldeles igenkladdat av var, har aldrig sett så mycket var i ett hundöga! Fanns inte mycket annat att göra än ta hunden och åka, och som tur var hade veterinären en tom tid precis när Ellas vaccinationstid var inbokad! Så det blev ett riktigt doktorsbesök istället för stick hos sköterskan.
Ella har ju alltid haft "en tendens till entropion" (innåtrullande ögonlock), och nu har tydligen tendensen gått över och det har blivit entropion "på riktigt". Hennes ögonlock måste alltså opereras, så att inte ögonfransarna går in i ögat. Och det ska göras på onsdag nästa vecka om svullnad och inflammation har lagt sig ordentligt. Är hon fortfarande svullen kommer hon sederas och så syr veterinären fast ögonlocken i rätt läge provisoriskt så att det kan läka och svullnaden lägga sig ordentligt. Jobbigt jobbigt!
Stackars hund vad ont hon måste ha i sitt öga! Som tur är, om man kan säga så, är "bara" det högra ögat inflammerat. Men eftersom det blir operation så fixar vetten till båda ögonen så vi slipper komma tillbaks om ett halvår för det andra ögats skull. Hoppas det blir bra för tösen nu!!!


Glad Påsk!

image2

Idag är det påskafton. Solen sken i morse, men nu är den försvunnen ibland molnen. Antagligen blir det mer snö idag... Kul... Så här mycket snö har vi inte haft på hela vintern.. Nåja!
GLAD PÅSK till alla! =)
PS. visst är det ett fint påskkort Alex gjort? =)


Våren? Vart tog den vägen?

I söndags kom Alex hem med tussilago... Och i dag är det snö överallt! Ett ruskigt snöoväder drog visst över hela landet i går, och nu ser det ut som ett vinterland ute igen. Stackars små vårblommor som vågat sig på att sticka upp redan! =( Jag hoppas detta inte håller i sig så länge... Men enligt tidningarna ska det bli värre över påsken. Tur att man inte ska någonstanns iaf!

Trist väder.. =(

Igår regnade det HELA dagen, och idag är det ömsom regn ömsom snöblandat regn. Kul va? Jättekul att behöva klä på sig och hundarna flera gånger för att trava ut i det underbara vädret. Varför skaffade jag inte katt? Visst ja... sonen är allergisk mot katter, så vare... =)
Nåja, hoppas detta skitväder ger sig snart! =)

RSS 2.0