R I P


Det gick inte som jag ville... Hulda hade börjat få ytterligare en böld kände veterinären. Så efter många tårar och mycket prat fram och tillbaks så bestämde jag mig för att det inte var rättvist att låta henne plågas mer. För även om veterinären hade kunnat tömma dessa bölder hade de snart varit tillbaks igen.
Jag som hade bestämt mig för att inte gråta, grät i floder med lilla Hulda i famnen. Veterinären Anna var väldigt snäll och omtänksam, hon lät mig hållas samtidigt som hon försökte trösta. Det gick inget vidare kan jag säga...
Jag fick sitta med Hulda i famnen medan hon somnade in. Det gick så fort tyckte jag, men det var fridfullt och stilla. Hon somnade tryggt i min famn.
Lilla Hulda bara 3 år gammal har idag gått över regnbågsbron. Jag saknar dig...

Dåligt samvete...

Det har jag... Skulle ju varit till veterinären i morse med Hulda. Men det var katastrof på jobbet så jag ringer veterinären på tisdagen och frågar om jag kan flytta fram dagen tills i morgon, torsdag. Det var inte några problem eftersom inget hade förändrats med Hulda. Bölden såg lika ut som i måndags när jag upptäckte den.
Men nu i kväll när jag ska tvätta av den lite ser den hemsk ut... Den har blivit mycket större, nästan det dubbla och är alldeles röd... Tänderna i underkäken petar rakt ut, antagligen trycker bölden mot rötterna. Och så hade hon fått sår i mungipan. Begriper inte hur fort det kan förändras. =( Min lilla stackars kanin.
Känner mig usel och elak som väntade en dag till...

Hulda

Det blir inget veterinärbesök i morgon. Blev tvungen att flytta det till torsdag morgon i stället. =S Men hon ser iaf inte ut att må sämre och det är ju bra. Ska ta och smörja det som ser irriterat ut med Aloe Vera gelly, får se om det hjälper lite...

Hå hå ja ja...

När ska det börja gå min väg egentligen? Det är alltid nått som sätter käppar i hjulen när jag börjar se en ljusning...
Det är inte så illa som det låter. =) Men det där med pengar... Varför är det alltid för lite av dem? Och varför händer det alltid nått som petar om kull mig när jag tror att det börjar lösa sig?
Det är dags för veterinärbesök igen nämligen... På onsdag är det jag och lilla Hulda som ska till Animalen. För Hulda har fått en ny böld... Inte så stor denna gång som förra gången, men ändå. Förra gången sa veterinären att vi får se hur vi gör om den kommer tillbaks. Det brukar det nästan alltid göra nämligen, och då är det avlivning som gäller... Men nu är det ju snart ett år sedan sist, och jag fick uppfattning att bölden brukar vara snabbare på plats än så om det ska avlivas! Så jag håller tummarna för att det blir rensning naturligtvis. Inte vill jag avliva Hulda heller! men så var det ju det där med pengar också... Varför blir det så här veckan före lön? Inte kan jag låta kaninen sitta när jag ser att hon har en böld som inte kan vara skön att ha... Det är röd och stramar, måste göra ont. Stackars kanin och stackars min plånbok! Nåja så är det med husdjur, de kostar pengar och det är bara att hacka i sig! Annars ska man inte ha några djur tycker jag. Så nu har jag gnällt färdig och tycker bara synd om lilla Hulda istället.
Själv har jag varit till farbror doktorn idag. Har haft en hemsk huvudvärk i snart 14 dagar, så jag tänkte det var dags att kolla blodtrycket. Började hos distriksköterskan, eftersom jag är ju inte sjuk, kan inte bli sjuk och kommer aldrig att bli sjuk. Eller hur? I vilket fall tyckte hon att 130/100 var för högt undertryck och därmed var jag tvungen att gå hem för att återkomma en timme senare för att träffa doktorn. Han däremot tyckte inte att det var så farligt. Det var ju inte bra, och var tvungen att kollas upp. Men eftersom jag inte brukar ha högt blodtryck så börjar vi med en massa prover (som ska tas i morron bitti på fastande mage...) och ett återbesök om 14 dagar... Så vi får se vad han säger sen dårå! Förhoppningsvis är det nått som gått över tills dess...

Bio

Vi har varit mycket på bio de senaste veckorna. Jag fick flera biljetter med "kort datum" och Ante vann två med nästan lika kort datum på skolan. Alex tog tre direkt och gick med kompisar. Men själv har jag gått med Conny och Ante, antingen tillsammans alla eller med bara den ena av dem. =)
Först såg jag "Yes man" med Jim Carrey. Den var så där, inte så rolig som jag trodde. Sen såg jag "Australia", och den var jättebra! Fast tydligen gillar inte australiensarna den... =) Den var kanske lite klychig men vadå. =) Och i går kväll var jag och Ante och tittade på Valkyria. Den var så bra, men väldigt tung på slutet... Alltså den handlar ju om andra världs kriget, och om en grupp som försökte mörda Hitler. Och om man kan lite historia så förstod man ju ganska snart hur det skulle sluta. Men det blev väldigt tungt ändå. Och inte kommer jag ihåg nått om detta från historialektionerna i skolan? Har jag bara sovit just då, eller pratas det inte den biten?
Nåja, se filmen iaf! Både Valkyria och Australia rekomenderar jag! =)

RSS 2.0